Visualització de contingut web

ACTE DE 25 NOVEMBRE 2013

 

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència sobre la Dona


 

  • La Conselleria de Benestar Social va organitzar actes per a la conscienciació i sensibilització dels jóvens


 

  • El programa d'activitats es va presentar davall el lema #YOMECOMPROMETO ANEMAMBTU


 


 

  • El divendres dia 15 de novembre de 2013 es va celebrar un Concert contra la violència de gènere, en la Concha de l'Esplanada d'Alacant


 

  • La directora general de Família i Dona va animar "a tota la societat i, en especial, a la joventut a participar"


 

Actes per a la conscienciació i sensibilització dels i les jóvens

Alacant. La Conselleria de Benestar Social, a través de la Direcció General de Família i Dona va organitzar un programa d'activitats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència sobre la Dona, del 25 de novembre, "per a conscienciar i sensibilitzar la població en general i, en especial, als jóvens sobre la violència cap a les dones".

Aixina ho va manifestar la directora general de Família i Dona, Laura Chorro, després de la seua assistència, a Alacant,  de la presentació del Concert contra la violència de gènere, celebrat el divendres 15 de novembre de 2013 en la Concha de l'Esplanada de la localitat i en el que van participar els grups Mailers, Gegants i mons.


 

"Les dones que han patit maltractament han de saber que no estan soles, tenen tot el suport de les administracions i de la societat, hi ha recursos i professionals a la seua disposició i han de tindre la convicció que es pot, s'ha de seguir avant", va incidir la directora general.


 

En el dit acte, Laura Chorro va avançar algunes de les actuacions que posteriorment es van realitzar pel seu departament i que, davall el lema #YOMECOMPROMETO ANEMAMBTU, "posen de manifest el compromís de les institucions i de la societat en la lluita contra esta greu vulneració dels drets humans i de la dignitat de les dones".


 

La directora general de Família i Dona va explicar que "este programa es Du a terme des d'àmbits tan importants com són l'educatiu i el de la cultura", i va ressaltar també "la participació del teixit empresarial i comerços de la Comunitat Valenciana que s'han sumat a este tipus d'iniciatives mostrant el seu més absolut rebuig cap esta injustícia social".

 

II Premi Fotogràfic NODONAIGUAL


 

EL II Premi Fotogràfic NODONAIGUAL, organitzat per l'IVAJ en col·laboració amb la Direcció General de Família i Dona, "a fi de sensibilitzar la població jove de la Comunitat Valenciana en la problemàtica de la violència sobre la dona i estimular la creativitat", va comentar la directora general en la seua convocatòria.


 

Este concurs consta de dos categories: A Grupal (de 14 a 17 anys) i Individual B ( de 18 a 30 anys). Les obres presentades van ser exposades en el Centre del Carme de la ciutat de València.


 

El premi per als dos grups guanyadors consistia en una activitat de dos dies de duració per al Grup a i el responsable del grup, de les incloses en el programa "Viu la teua comunitat", que es realitzarà en un dels Albergs de l'IVAJ.GVA JOVE.

Per a la Categoria B, el premi per als dos guanyadors era un curs d'idiomes, de fins a dos setmanes de duració, de l'oferta de "Cursos d'Idiomes en l'Estranger" de l'IVAJ.GVA JOVE a Alemanya, Àustria, França, Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia, Portugal, Rússia o Suïssa.

Ruta del Comerç Més Compromés


 

La "Ruta del Comerç Més Compromés" és una iniciativa, difosa a través dels ajuntaments d'Alacant, València i Castelló, que engloba als comerços que es van adherir a la mateixa i en els que es posava a disposició dels seus clients fulls de firma en les podien plasmar el seu compromís en la lluita contra la violència sobre la dona. Eixos comerços estaven identificats per cartelleria específica i oferien un detall a les persones que firmaven i plasmaven el seu compromís.

 

Laura Chorro va animar als comerciants i empresaris "a sumar-se a este projecte en què participen una vintena de comerços de la Comunitat Valenciana" i va indicar que "la iniciativa romandrà oberta per a futures adhesions".

En l'àmbit educatiu i cultural es van programar les següents actuacions de sensibilització. Durant el mes de novembre es van impartir, en 8 Instituts d'Ensenyança Secundària i en 5 centres de menors, xarrades sobre la violència sobre la dona en l'adolescència i les noves tecnologies i la violència de gènere. Este programa, dirigit als adolescents, va tindre continuïtat al llarg de l'any, ja que es va realitzar en altres 6 centres d'ESO durant el mes de desembre. Els grups estaven formats per quinze alumnes que van assistir a una sèrie de xarrades impartides per professionals dels Centres Dona 24 Hores.

 

Acte Institucional


 

L'acte institucional de commemoració del Dia Internacional contra la Violència sobre la Dona va tindre lloc en el Centre del Carme de la ciutat de València. Es van projectar imatges de les activitats realitzades davall el lema "#YOME COMPROMET ANEMAMBTU", així com l'entrega dels premis del II concurs fotogràfic NODONAIGUAL.


 

A més, va comptar amb la col·laboració de Victòria Cano, pintora de reconegut prestigi, que va elaborar una obra pictòrica participativa col·laborant en la mateixa diverses autoritats assistents a l'acte.


 

Este esdeveniment va concloure amb la lectura d'un manifest com a mostra de condemna de qualsevol manifestació de violència sobre la dona "i per a fer veure les dones que patixen maltractament que no estan soles", segons va subratllar la directora general de Família i Dona.